Menu

zoeken

160810 Lightcurb LangweerLANGWEER - Lightcurb-technologie zorgt er voor dat toeristen in Langweer informatie kunnen krijgen over alle hoogtepunten in het watersportdorp. Het initiatief voor deze toeristische applicatie is door Vereniging Promotie Langweer (VPL) genomen. 

,,Het leuke van deze app is dat, als je door het dorp loopt, je in de buurt van bepaalde gebouwen een verhaaltje op je telefoon krijgt", legt voorzitter Johan Hielkema van VPL uit. Speciale kastjes, zogenoemde iBeacons, zijn bij op veertien plekken in het dorp opgehangen. Die zenden een signaaltje uit via bluetooth, zodat informatie en historische foto's binnen een straal van 110 meter op de smartphone of tablet verschijnen.

De veertien plekken vormen een route door Langweer die toeristen kunnen lopen. Ook ondernemers kunnen zich aansluiten. ,,Als je dan bijvoorbeeld door de Buorren loopt, kan het best interessant zijn dat een horecagelegenheid aangeeft dat ze bijvoorbeeld een aanbieding hebben met koffie en gebak."

De kastjes hangen bij de oude basisschool, de vroegere notariswoning, de hervormde kerk, Osingastate, de Orangerie, het Regtshuys, De Waag, smederij/VVV, Foekjesteech, De Weersstreek/De Greate Gaest, de Langweerdermolen, Stevenshoek, De Wielen/Doumastate en de brandweerkazerne. Een speciale flyer wordt aan toeristen aangeboden, bijvoorbeeld als zij met de boot aanmeren in Langweer. 

De app is sinds dit voorjaar beschikbaar in de App Store van Apple en Google Play voor Android smartphones. Volgens VPL-voorzitter Hielkema is de applicatie een mooie uitbreiding van het gratis WiFi-netwerk in het watersportdorp, waar toeristen gebruik van kunnen maken. ,,We denken ook al na over een uitbreiding. Zo zouden wij bijvoorbeeld de oude foto's tegen over nieuwe foto's zetten."

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!