Menu

zoeken

01082016 emelten renad 2SINT NICOLAASGA - Voor het tweede jaar is het hoofdveld van Renado getroffen met het omwoelen van grote delen van het hoofdveld door roeken. De roeken zijn op zoek naar emelten die onder de graszoden zitten. Renado zit met met de problemen in de maag. Met een paar weken begint de competitie.

Renado ontdekte afgelopen donderdag de beschadigingen aan de grasmat. Op het hoofdveld zijn grote delen omgewoeld en is op dit moment onbespeelbaar. Emelten zijn de larven van de langpootmug en een lekkernij voor roeken en andere insectenetersVorig jaar zijn grote delen hersteld door nieuwe graszoden te leggen.

Inmiddels is contact geweest met de gemeente De Fryske marren voor een oplossing. Die komt deze week langs om naar de situatie te kijken. Chemische bestrijding is al jaren verboden, mogelijk is behandeling met knoflookextract een oplossing. 

(Foto's: De Zakenman)

01082016 emelten renad 3

01082016 emelten renad 1

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!