Menu

zoeken

30072016kpj4SINT NICOLAASGA - De voorbereidingen van de zesenzestigste allegorisch optocht zijn in volle gang. Met nog precies één maand te gaan zijn de bouwers volop bezig met de bouw van de praalwagens. Sommige buurten draaiden nog voor de vakantie overuren om alles in gereedheid te brengen.

 

De meeste buurten gaan in de bouwvakvakantie, vaak in kleinere bezettingen, door met bouwen. Na de bouwvak is er nog precies één week te gaan voordat de praalwagens traditioneel op de eerste donderdag in september de straat op komen. 

De verenigingen en buurten hebben inmiddels allemaal een locatie gevonden. Zo bouwen de jongeren van de KPJ tussen de aardappelkisten. Buurtvereniging Fûgeldobbe is weer op hun vertrouwd stekkie in de loods bij Herman Kruiper. Bij de jachthaven zijn volop activiteiten, waar maar liefst drie ploegen aan het bouwen zijn.

Dit jaar ook een nieuwe ploeg jongeren 'Door vrienden opgericht' D.V.O. Een stel enthousiaste vrienden bouwden voorheen bij diverse buurten maar realiseren dit jaar een eigen praalwagen. De vriendengroep bouwt de wagen bij transportbedrijf Hoekstra in Idskenhuizen. 

Ook het organiserende VVV is volop bezig de voorbereidingen. Met het draaiboek op schoot gaat het bestuur na maanden van voorbereidingen alles nog eens minutieus na. Als de vakantietijd voorbij is, brengen ze met man en macht Sint Nicolaasga in feeststemming met het plaatsen van de feestversieringen.  

(Foto's: De zakenman)

30072016 fugeldobbe 10

 

 

 

 

 

 

 

 

30072016 optochtwagen bouw 1

 

 

 

 

 

 

 

 

30072016 klimmerbled 3

 

 

 

 

 

 

 

30072016 oer it spaor5

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!