Menu

zoeken

11110956 Slimme meterIDSKENHUIZEN - Een honderdtal woningen in Idskenhuizen moeten worden voorzien van zogenoemde slimme meters. Deze 'IC-E kastjes' monitoren elektriciteits- en gasverbruik en eventuele opwekking van stroom. Uiteindelijk moeten huishoudens hierdoor inzicht krijgen waar energie en geld kan worden bespaard.

Het project 'Goed voorbeeld doet goed volgen' van Energie Coöperatie Doniawerstal en Energie Coöperatie Dorp Centraal kost ruim 35.000 euro. Het Iepen Mienskipsfûns Zuidwest van Streekwurk Fryslân heeft een bijdrage van tienduizend euro toegezegd.

Uiteindelijk moeten de kastjes duidelijk maken dat investeren in energiebesparende maatregelen meer oplevert en zelfs voor plezier kan zorgen. Het project moet een vliegwieleffect hebben naar de andere inwoners, zodat zij ook geïnspireerd raken om energiebesparende maatregelen te treffen.

In het kader van het Iepen Mienskipsfûns werd ook een subsidie toegezegd voor de 'ijsrevue' van de jubilerende IJsclub Donia.

(Archieffoto: Noordoost.nl)

Lees ook: 2000 euro voor 'ijsrevue'



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!