Menu

zoeken

11050254 ZandwegSCHARSTERBRUG - Bij vier woningen in Scharsterbrug worden geen extra maatregelen getroffen om het geluid van het nieuwe snelwegtracé te weren.

Gemeente De Fryske Marren heeft een gevelisolatie-onderzoek uit laten voeren bij zes woningen in de buurt van het nieuwe Knooppunt Joure. Bij twee huizen aan de Hollandiastraat in Scharsterbrug, twee aan de Haulstersingel in Scharsterbrug en twee aan de Polderboskdyk in Joure is onder andere gekeken naar de opbouw van de gevels, de afmetingen van de kozijnen en het soort beglazing.

Uit het onderzoek is gebleken dat de woningen in Scharsterbrug voldoen aan de wettelijke norm van 33 decibel binnenniveau, ook in de toekomst. Consequentie van de analyse is dat extra geluidswerende voorzieningen niet nodig zijn. Overigens worden er wel maatregel getroffen bij de woningen aan de Polderboskdyk. Daar komt het toekomstige geluidsniveau vermoedelijk wel boven de wettelijke norm. 

De uitkomsten van het onderzoek zijn met de bewoners gecommuniceerd. Tegen het besluit van de gemeente is bezwaar of beroep mogelijk. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!