Menu

zoeken

15070464 BeachrockersSINT NICOLAASGA - Het festival Marpop, dat vele jaren geleden een begrip was in de regio, wordt aankomende vrijdag op recreatieterrein De Ulesprong in Sint Nicolaasga nieuw leven ingeblazen. De enthousiaste groep organisatoren hoopt in de toekomst een vaste plek op de evenementenkalender te veroveren.

,,Uit de overlevering bleek dat Marpop echt een fenomeen was. Grote namen als Golden Earring en De Dijk traden er op. In de organisatie van Beachrockers zitten een aantal oudgedienden die Marpop nog hebben meegemaakt", vertelt Nynke Kooystra van de Marpop-organisatie, ,,Het lijkt ons ontzettend leuk om op de vooravond van Beachrockers ook het oudere publiek aan te spreken. Als je het echter doet, moet je het goed doen, is onze overtuiging. Dus wilden we ook grotere bands op de podia. Die bleken beschikbaar, zo is het nieuwe Marpop tot stand gekomen".

Het nieuwe festival wordt geopend door ABBA Gold. ,,Een grote naam. De bandleden hebben ook meegedaan aan de musical Mamma Mia op West End in Londen. Het is dus niet zomaar een coverbandje." ABBA Gold wordt afgelost door de Valentine Queen Tribute Band, die erg bekend is geworden met de goede vertolking van de rockhits van Queen uit de jaren zeventig en tachtig. 

De organisatie leunt op de samenwerking met Beachrockers. Er wordt gebruik gemaakt van de verschillende podia die op de Ulesprong worden opgebouwd. ,,Zo'n eerste editie is best kostbaar, ook omdat we grotere bands wilden hebben. Door met elkaar samen te werken, lopen we minder risico. Op deze manier bieden wij ook de 'stappers van toen' een mooi evenement".  

De online kaartverkoop loopt ondertussen goed, stelt Kooystra. ,,Er wordt veel over gesproken. Hopelijk wordt het een groot succes. Natuurlijk houden we wel rekening met de aanlooptijd, de intentie is er in ieder geval om van Marpop een terugkomend evenement te maken". 

(Archieffoto: Noordoost.nl - Beachrockers 2015)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!