Menu

zoeken

280616 ROTONDE INDUSTRIETERREIN 2SINT NICOLAASGA - De wegen op bedrijventerrein Slotmolen in Sint Nicolaasga worden dit najaar flink onder handen genomen. De betonnen straatstenen maken plaats voor asfalt en er wordt bij de rotonde in de Tsjûkemarwei, bij de entree vanaf de snelweg, een speciale bypass aangelegd naar de Molier. 

De bypass was al langer een wens van een aantal grote bedrijven, dat de bereikbaarheid van hun ondernemingen voor het vrachtverkeer wil verbeteren. Gemeente De Fryske Marren willigt het verzoek in op een moment dat de wegen ten oosten van de Tsjûkemarwei een flinke opknapbeurt krijgen. 

Samen met Roelofs Advies en Ontwerp uit Den Ham is er een plan van aanpak gemaakt voor de Slotweg, Industrieweg, Poort en Molier. Naast de asfalteringswerkzaamheden wordt de huidige puinfundering verwijderd en vervangen door een kwalitatief betere. De gemeente is bovendien van plan om de rioolaansluitingen te verbeteren. Het hoofdriool is, volgens De Fryske Marren, in goede staat en hoeft niet te worden vervangen. 

In september wordt het werk aanbesteed. De eerste fase, de aanpak van het noordelijke deel van de Slotweg en Industrieweg, vindt van oktober tot en met december plaats. De tweede helft van het werk start, afhankelijk van de weersomstandigheden, medio of eind februari en moet na ongeveer acht weken klaar zijn. 

Gemeente De Fryske Marren organiseert op woensdag 6 juli van 17.00 tot 19.00 uur in het Zalencentrum in Sint Nyk een speciale inloopbijeenkomst over de werkzaamheden. 

(Foto's: De Zakenman)

280616 ROTONDE INDUSTRIETERREIN 1



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!