Menu

zoeken

20160501 Promoteam Oldtimershow 500SINT NICOLAASGA - Een promotieteam van acht bevallige modellen loopt zaterdag 2 juli op de Oldtimershow in Sint Nicolaasga. Bezoekers kunnen met de vrouwen op de foto bij de auto van hun keuze.

Organisator Bauke Bos van OT&TO Sint Nyk is dolenthousiast over het promotieteam. ,,De froulju komme net allinne hjir út 'e omkriten mar ek Grins en sa.'' Hij strikte de Friese gedeputeerde Sietske Poepjes voor de officiële opening.

Met zestig kramen op de jaarmarkt, een vrijmarkt voor de jeugd en de traditionele Oldtimershow bruist Sint Nyk op zaterdag 2 juli weer volop van activiteiten. De jaarmarktcommissie van de stichting Yn Sint Nyk werkt samen met de oldtimerclub, die ook auto's laat zien die getuned zijn.

De Oldtimershow wordt voor de zeventiende keer in de Heemstrastraat en Omloop in Sint Nyk georganiseerd. De organiserende ploeg zorgt voor een show met gemoedelijke sfeer. De laatste jaren komen er meer dan honderd deelnemers op af. Ze komen met hun oude tractoren, stationaire motoren, auto’s en bromfietsen. De show van getunede auto’s is voor het eerst.

Naast automobielen uit de duurdere klasse, zoals een Rolls Royce, zullen er ook auto’s voor de gewone man uit vroegere jaren te zien zijn, vertelt Bauke Bos. Als voorbeeld noemt de Kever van Volkswagen en de Renault 4. Ook is een eenheid van de bedrijfsbrandweer  van koffie- en theefabrikant Douwe Egberts uit Joure aanwezig. Meestal geven zij ook een kleine spontane demonstratie. Ook is er dit jaar uiteraard weer een autobus te bewonderen van het Nationaal Openbaar Vervoermuseum uit Ouwsterhaule.

Bij de foto:

Het promotieteam van acht modellen verkoopt ook loten met als hoofdprijs een ballonvaart van Ballonclub.nl uit Scharsterbrug.

(Foto: Koos Lanting)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!