Menu

zoeken

15091061 blauwalg bordSINT NICOLAASGA - Een negatief zwemadvies voor het dagrecreatieterrein De Ulesprong bij Sint Nicolaasga is woensdag per direct ingegaan.

Het water van de Tsjûkemar bevat zoveel blauwalg dat de provincie voor gezondheidsklachten vreest. Zwemmers hebben kans dat ze irritatie aan huid en ogen oplopen. Ook hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen grotere gezondheidsproblemen zijn aan de orde. Goed onder de douche afspoelen kan problemen voorkomen als zwemmers met blauwalg in aanraking zijn gekomen.

Nog geen waarschuwingsborden
De provincie had woensdag aangekondigd met borden te waarschuwen, maar dat was donderdagmiddag nog niet het geval. Vorig jaar werden er ook verhoogde waardes van blauwalg bij De Ulesprong waargenomen. Dat was toen op 20 augustus. Vijf dagen later werd dat ingetrokken en een dag later toch weer ingesteld. 

99071914 blauwalg smurrie

(Foto's: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!