Menu

zoeken

07042857 Brandweer auto frontLangweer – Het chalet van een echtpaar uit Groningen is zwaar beschadigd door een kleine maar felle brand. De recreatiewoning aan het water, dat op De Leijenspolder in Langweer staat, kan voorlopig niet meer worden bewoond.

De brandweer van Langweer moest plafond en muren openbreken om het vuur te blussen. Oorzaak is waarschijnlijk kortsluiting in de elektrische installatie.

Het Groninger echtpaar werd zaterdagochtend rond half zeven wakker van geknetter. Aanvankelijk dachten ze dat het om spelende kinderen ging, vertelt parkeigenaar Bauke Jonkman. Toen de man de slaapkamerdeur opende, stond de kamer vol rook. Op dat moment waren ook buren toegesneld en de brandweer al gewaarschuwd. Pogingen om de brand met een tuinslang te blussen, hielpen niet.

Het chalet van de Groningers is vrijwel volledig van kunststof en zo'n twaalf jaar oud. Jonkman schat de schade op in elk geval zo'n tienduizend euro. Het dak moet er af, terwijl de schade aan de wanden ook behoorlijk is. De nieuwwaarde van het chalet zit op zo'n 55.000 euro.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!