Menu

zoeken

StormEindmaartSINT NICOLAASGA - De schade van de lentestorm, die dinsdag 31 maart over Nederland raasde, is in deze omgeving beperkt gebleven. Wel was er tot vier uur sprake van grote verkeersdrukte door de dorpen rond de de A6, door een gekantelde vrachtwagen ter hoogte van Oosterzee. Het leek wel spitsuur in Scharsterbrug en Sint Nicolaasga.

De brandweerkorpsen van Sint Nicolaasga en Langweer hoefden vanwege het stormachtige weer niet in actie te komen. Brandweer Joure werd om tien voor twee gealarmeerd vanwege stormschade op de Jetze Veldstraweg in Ouwsterhaule. Een rijtje huizen in het buitengebied aan dezelfde weg leek getroffen door een rukwind: van elke woning waren dakpannen gewaaid. De meesten konden worden recht gelegd, gesneuvelde exemplaren worden vervangen.  Vlak buiten Scharsterbrug waaide een bouwhek met reclamedoek omver. TN Slopen en Saneren is daar bezig met de sloop van een boerderij.

Voor Friesland, Groningen en Drenthe kondigde het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) van 's ochtends vroeg tot zes uur 's middags code oranje af, vanwege de kans op zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Tot en met woensdagochtend elf uur blijft code geel van kracht vanwege windstoten tot 100 kilometer per uur.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!