De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De Beuk in 2018Voor omwonenden en andere belangstellenden is dinsdag 28 mei 2024 een inloopbijeenkomst, waarin informatie over de sloop van de vroegere basisschool De Beuk in Sint Nicolaasga wordt gegeven. Wooncoöperatie Dynhus in Balk wil met belangstellenden dan ook praten over de plannen voor de bouw van twaalf appartementen en twee gemeenschappelijke ruimtes voor mensen met autisme en/of een lichamelijke beperking.

Dynhûs organiseert de bijeenkomst vanwege de benodigde omgevingsvergunning, waartegen eventueel bezwaar kan worden aangetekend. Met de informatie van de bewoners wordt het nieuwbouwplan verder ontwikkeld.

De nieuwbouw start naar verwachting na de zomer. De eerste bewoners kunnen dan in het tweede kwartaal van 2025 hun nieuwe appartementen betrekken. De verhuur van de woningen gaat via zorgorganisatie Driestroom, die ook de 24-uurszorg voor haar rekening neemt.

  • Inloopbijeenkomst dinsdag 28 mei 2024 van 16.30 tot 19.30 uur. Unitas, Omloop 1, Sint Nicolaasga.

Het plan voor de appartementen op de plaats van De Beuk is ontstaan op initiatief van ouders. Hans Peter Bax, zijn in 2022 overleden vrouw Brenda Bax-Rypkema en Tjitte en Baukje Feenstra uit Sint Nicolaasga hebben zich hard gemaakt voor ,,een doelgroep die vaak tussen wal en schip valt’’, aldus Dynhus. Voor jongvolwassenen met autisme en/of lichamelijke beperking en een normale begaafdheid zijn weinig plekken om zelfstandig te wonen. De ouders hebben Dynhus benaderd om de woonvoorziening te realiseren.


 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?