Menu

zoeken

Het 240414 SintNyk optreden NESKO 7 1000Soliste Sasha Witteveen op de contra-bas. Rechts dirigent Pim Cuijpers.Nederlands Studenten Kamerorkest, afgekort NESKO, speelde zondagmiddag 4 april 2024 de sterren van de hemel tijdens hun optreden in de Heilige Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga. ,,Wij kijken met veel plezier terug op een geslaagde middag’’, aldus mede-organisator Marijke Haaksman na afloop.

De muziek, uitgevoerd onder leiding van de enthousiaste dirigent Pim Cuijpers, had als thema “NESKO verbindt”. De kracht om mensen, ongeacht hun cultuur of achtergrond, via muziek te verbinden. Ruim vijftig studenten uit allerlei studierichtingen lieten de concertbezoekers genieten van hun muzikale kunnen, hun tomeloze inzet en hun plezier van samen muziek maken.

De opdrachtcompositie ‘Dood van een Concubine” van de in China studerende Xavier van de Poll was een van de muziekstukken, die in de katholieke kerk werden gespeeld. Contrabas-soliste Sasha Witteveen viel op tijdens de uitvoering van Nino Rota’s Divertimento Concertante. Samen met de achtste symfonie van Anton Dvorák werd het een gevarieerd programma.

Het benefietconcert in Sint Nyk werd georganiseerd door Soroptimist International club Friesland-Zuidwesthoek. Mede dankzij een aantal lokale en regionale sponsoren, die in de kosten bijdroegen, komt de opbrengst van het concert geheel ten goede aan vrouwen en kinderen, die te maken hebben gehad met geweld in Oekraïne en Moldavië. Soroptimist International is een wereldwijd gevestigd vrouwennetwerk en als niet-gouvernementele organisatie (NGO) richt de club zich onder andere op het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes.

Foto's: Menno Dijkstra

240414 SintNyk optreden NESKO 1 1000240414 SintNyk optreden NESKO 2 1000240414 SintNyk optreden NESKO 3 1000240414 SintNyk optreden NESKO 4 1000240414 SintNyk optreden NESKO 5 1000240414 SintNyk optreden NESKO 6 1000



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!