Menu

zoeken

240426 StedSleat MaestrovanOranjeIneke Bijl en Peter Bult uit Tjerkgaast doen mee aan de dirigeerwedstrijd ‘Wie wordt de Maestro van Oranje’, die tijdens het Koningsnachtconcert op vrijdag 26 april 2024 in Sloten wordt gehouden. De organisatie is in handen Muziekvereniging Stêd Sleat. In een vriendschappelijke strijd tussen Tjerkgaast en Sloten strijden zij tegen Dirkje Mous René van Dijk, beiden uit Sloten.

De maestro’s worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Katharina Santema uit Tjerkgaast en Willem Aukema uit Sloten. Willem Aukema (www.willemaukema.nl) heeft ruime ervaring als dirigent, arrangeur en is docent keyboard en piano. Willem Aukema was ook de eerste dirigent van Muziekvereniging Stêd Sleat (opgericht 1981). Katharina Santema heeft haar sporen in de muziek verdiend. Zij was jarenlang dirigent van het B-orkest van Excelsior Ouwsterhaule en is nu docent trompet/bugel. Ze werkt ook aan schoolprojecten mee.

Europapa
Muziekvereniging Stêd Sleat brengt die avond een afwisselend muzikaal programma ten gehore. Willem Aukema maakte een arrangement van de tophit Europapa van Joost Klein. Hij deed dat in opdracht van bladmuziekuitgever Ferskaat MP uit Lemmer. Die compositie wordt tijdens het maestroconcert ten gehore gebracht. Aan het concert werkt ook het zangduo Elsa en Toby mee. ,,Het wordt een heerlijk feel-good-concert om alvast in de stemming te komen voor Koningsdag.’’

  • Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor de zoektocht naar de Maestro van Oranje. Het concert begint om 20.00 uur en wordt gehouden in gymzaal De Foarmeling in Sloten. Entree bedraagt 7,50 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Foto: EJBouma Fotografie



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!