Menu

zoeken

240227 Tjerkgaast SonjaSavelkoel 90jaar2Een groot spandoek in de tuin van haar woning in Tjerkgaast drukte Sonja Savelkoel met de neus op de feiten. Ze is dinsdag 27 februari 2024 negentig jaar geworden. De natuurtherapeut is wat minder mobiel – ze gebruikt een rollator –, maar behandelt nog steeds zo’n zes personen per week, ,,op de bank’’, zoals ze zegt. In vroegere jaren waren dat er tien tot twaalf per dag. De buren vonden dat buurvrouw Savelkoel op haar verjaardag best in het zonnetje gezet mocht worden.

Zo’n 35 jaar geleden kwam Sonja Savelkoel naar Friesland. In haar natuurpraktijk helpt ze mensen met het herstel van bijvoorbeeld de rug of het weer in evenwicht brengen van een overspannen lichaam. Ze voelt met haar handen waar de oorzaak zit en corrigeert het probleem zo goed mogelijk met haar vingertoppen. Ook biedt ze hulp aan minder daadkrachtigen of geeft zelfs een behandeling voor niets, vertelt Maria Boschloo. ,,Sonja is een blij en dankbaar mens. Ze is erg begaan met mens, dier en natuur. Ze hoopt zich hiervoor nog een poosje te mogen blijven inzetten.’’

(Eigen foto)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!