Menu

zoeken

240302 Nesko in SIntNykHet Nederlands StudentenKamerorkest Nesko geeft op zondag 14 april 2024 een optreden in de Heilige Nicolaaskerk in SINt Nicolaasga. De klassieke kamermuziek die het orkest deze middag speelt, heeft als thema "Nesko verbindt".

Onder leiding van de dirigent Pim Cuijpers wordt een gevarieerd programma uitgevoerd. Naast het Divertimento Concertante voor contrabas en orkest van Rota met Sasha Witteveen als solist zal de Symfonie nr. 8 van Dvorák klinken en verder de opdrachtcompositie Dood van een Concubine van Xavier van de Poll.

Neskio telt zo'n vijftig leden. Het projectorkest wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit ambitieuze studenten die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. Zij zetten hun studie twee weken opzij om een speciaal programma in te studeren. Sint Nicolaasga is een van de plaatsen, waar zij een uitvoering geven.

Het benefietconcert in Sint Nicolaasga wordt georganiseerd door Soroptimist International Club Friesland-Zuidwesthoek, de opbrengst is bestemd voor opvang voor vrouwen uit Moldavië en Oekraïne. Het projedt "Nieuw Huis - Nieuw Leven" wordt opgezet door Soroptimist International Club Stefan Voda (Moldavië). De focus ligt op educatie en het uitbannen van geweld tegen vrouwen. Doel van het project is het renoveren en herontwikkelen van een deel van een oud en vervallen gebouw en het gebruiken van de ruimte als schuilplaats voor slechtoffers van huiselijk geweld. Omdat het dorp, Olanesti, dicht bij de grens met Oekraïne ligt, zal het worden gebruikt om een veilige plek te bieden aan vrouwelijke slachtoffers van oorlogsgruwelen. Zodra het project is voltooid en in gebruik is genomen, zullen er veel onderwijsgerichte aktiviteiten ter plaatse worden uitgevoerd met deelname van Soroptimistleden.

  • H. Nicolaaskerk Sint Nicolaasga. Aanvang 15.00 ur
  •  Kaarten (á € 17,50, tot 18 jaar € 10,00, kinderen in basisschoolleeftijd gratis / inclusief koffie en/of thee) zijn verkrijgbaar vóór aanvang bij de kerk (deur open 14.30 uur) en d.m.v. betaling op rekeningnummer NL 70 ABNA 0972 4831 79 t.n.v. Soroptimist Int. Cl. Frl. ZWH o.v.v. NESKO.

Foto: Nesko



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!