Menu

zoeken

De Grutte Griene van LangweerStichting Westermeer heeft in de vijfde vergadering van 2023 subsidies aan drie organisaties in Scharsterbrug en Langweer verstrekt. Het totaalbedrag van deze bijdragen is 38.880 euro. In de vijfde vergadering van 2023 zijn negentien subsidies verstrekt. Jaarlijks gaat het om ongeveer 180.000 euro.

De stichting Skûtsje Doniawerstal kreeg voor de aanschaf van een nieuwe set zeilen een bedrag van 16.000 euro toegezegd. Voor hun nieuwe tjalk De Grutte Griene wil het stichtingsbestuur een nieuw grootzeil en twee nieuwe fokken aanschaffen.

De stichting Feestcommissie Scharsterbrug krijgt voor de aanschaf van achthonderd meter led-verlichting – een zogeheten prikkabel – een bedrag van € 1.480 euro. Toanielferiening Nut en Nocht Skarsterbrege ontvangt een bijdrage van 6.400 euro voor de organisatie van een toneeluitvoering rond het 125-jarig bestaan.

De oudervereniging van de openbare basisschool De Brêge in Scharsterbrug krijgt 15.000 euro voor een project, dat niet alleen voor de eigen leerlingen maar voor alle kinderen in het dorp bestemd is. Het gaat om de realisering van een klimaatbestendige, gezonde, natuurlijke speel- en leeromgeving bij de school.

Foto: Thomasvaer Fotografie



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!