Menu

zoeken

De negentiende editie van de Krystkuier op tweede kerstdag in Sint Nicolaasga was dit jaar volgens de organiserende commissie weer een groot succes. De tweeduizend bezoekers maakten niet alleen zelf foto’s en filmpjes, maar zijn zelf ook ontelbare malen vereeuwigd.

Zowel de organisatoren als de wandelaars genoten van een mooie route in en om Sint Nicolaasga. In de aanloop was het nog even onzeker of de wandeling wel door kon gaan. Door de vele regenval was een groot deel van het bos onbegaanbaar. Een paar dagen van tevoren werd de route aangepast en konden de voorbereidingen worden hervat. Op tweede kerstdag werkte het weer gelukkig goed mee, met zelfs zo nu en dan een zonnetje.

Op verschillende locaties waren diverse activiteiten, zoals een schaapherder die zijn schapen met zijn hond secuur op hun plek manoeuvreerde, de koren Mei-inoar en De Headammers sfeervolle kerstliederen ten gehore brachten en er was zelfs een kerstman op een waterscooter! Tonielselskip Sint Nyk had een humoristische parodie op Linda de Mols "Miljoenenjacht", waarbij wandelaars kans maakten op mooie prijzen. De valkenier bij WilhelminaOord trok dit jaar veel bekijks.

Na de wandeling konden de wandelaars in het Zalencentrum terecht voor een drankje. De organiserende commissie is tevreden: ,,We kijken terug op een zeer geslaagde negentiende Krystkuier en kijken alvast uit naar ons twintigjarig jubileum!’’

 

 

 

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!