Menu

zoeken

De wind 231224 Langweer Kerstspel in dorpskerk 5 1000bulderde om de kerktoren, buiten was het grijs en grauw, maar in de dorpskerk lag het kindje Jezus in de kribbe omgeven door Jozef, Maria, engelen en herders. Het Levende Kerstspel van Langweer had de warmte opgezocht. Het kerkgebouw zat het stampvol met belangstellenden.

De herberg was rond de geboorte van Jezus ruim tweeduizend jaar geleden vol, maar café De Drie Zwaantjes had een rechtstreekse videoverbinding met de kerk. Mensen die geen zitplaats in de kerk konden krijgen, konden daar terecht. Thuisblijvers kunnen de uitzending ook nog eens op KerkdienstGemist.nl bekijken.

Verteller Aart Veldhuizen nam de toeschouwers mee in het verhaal rond de geboorte van Jezus. De vijftien spelers maakten er een warm schouwspel van. Samen met de 35 vrijwilligers hadden ze zich voorbereid op een tocht door Langweer, maar de harde wind en voorspelde regen gooiden roet in het eten. Na afloop was er in de herberg nog een gezellig samenzijn.

Foto’s: Menno Dijkstra

231224 Langweer Kerstspel in dorpskerk 1 1000231224 Langweer Kerstspel in dorpskerk 2 1000231224 Langweer Kerstspel in dorpskerk 3 1000231224 Langweer Kerstspel in dorpskerk 4 1000



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!