Menu

zoeken

231209 SintNyk ItKlimmerblêd fietscontrole 2023De meeste fietsen van leerlingen op basisschool “It Klimmerblêd” in Sint Nicolaasga zijn tijdens de jaarlijkse controle vrijdag 8 december 2023 goedgekeurd. De rijwielen van de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 worden gecontroleerd omdat het in deze periode van het jaar het eerder donker is.

De controle wordt uitgevoerd door Tweewielerspecialist Nota in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. Dit schooljaar was de nieuwe eigenaar van Tweewielerspecialist Nota, Harold Hoekstra uit Tjerkgaast, degene die de fietscontrole uitvoerde aan de hand van de richtlijnen van VVN en de ANWB.

De school voert elk jaar een fietscontrole uit bij de oudste groepen in het kader van het verkeerslabel van VVN, dat de school mag dragen. ,,Ook dit jaar zijn gelukkig veruit de meeste fietsen goedgekeurd. Veel ouders hadden voor de keuring nog even snel – met de kinderen – de gebreken aan de fietsen gerepareerd. Veel kinderen kunnen weer veilig deelnemen aan het verkeer.’’

Foto: It Klimmerblêd



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!