Menu

zoeken

Tegen een 23-jarige verdachte van het gooien van twee molotovcocktails tegen Zalencentrum Sint Nyk is de maximale werkstraf geëist. In de nacht van 16 oktober 2022 was er eentje ontbrand. Reden voor zijn daad was dat hij tijdens het Oktoberfest omstreeks middernacht buiten de deur was gezet, omdat hij vuurwerk had afgestoken. Eenmaal op straat probeerde hij nog een paar keer om binnen te komen. Dat mislukte, waarna hij, vervolgens naar huis was gegaan. Daar maakte hij de twee molotovcocktails.

De man was ,,in een boze bui” teruggegaan, vertelde de verdachte, schrijft de Leeuwarder Courant. Het was niet zijn bedoeling geweest om brand te stichten, benadrukte hij. ,,Ik wilde ze laten schrikken, die mensen van de organisatie.” Gevraagd naar het waarom van zijn actie, antwoordde de man dat hij indertijd niet goed in zijn vel zat. ,,Het was een hele donkere periode voor mij”.

De officier juichte toe dat de verdachte zelf hulp heeft gezocht. De richtlijnen schrijven een gevangenisstraf voor, vanwege – een poging tot – brandstichting, maar daar zag de officier van af. ,,Het lijkt erop dat de verdachte wel verantwoordelijkheid wil nemen en aan zichzelf wil werken. Met het oog op de positieve verandering” eiste hij de maximale werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maande.

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!