Menu

zoeken

231130 Spannenburg brug PMkanaal c RijkswaterstaatNNDe brug over het Prinses Margfrietkanaal bij Spannenburg is van maandag 11 december tot en met vrijdag 15 december 2023 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Rijkswaterstaat Noord-Nederland laat een deel van het afsfalt vervangen. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van het fietspad over de brug.

Op de niet beweegbare delen aan beide kanten van de brug - de zogeheten aanbruggen - komt een nieuwe laag asfalt. Uit inspectie is gebleken dat de staat van het asfalt sneller achteruit gaat dan voorzien. Dit heeft te maken met het extra verkeer dat van de brug gebruik heeft gemaakt tijdens de stremming van de Prinses Margriettunnel eind vorig jaar en het begin van dit jaar.

In het tweede kwartaal van 2024 wordt een definitieve slijtlaag over het asfalt aangebracht. Op dit moment is nog geen precieze datum bekend.

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt omgeleid via de A7, A6 en de N354 richting Sneek. Het landbouwverkeer wordt gedurende het werk omgeleid via de Prinses Margrietbrug in Lemmer. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

  •  Stremming van maandag 11 december 7.00 uur tot en met vrijdag 15 december 2023 om 16.00 uur

Foto: Rijkswaterstaat Noord-Nederland



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!