Menu

zoeken

231128 DouweEgberts HelpdeVoedselbank 2 1000Voor de klanten van de Voedselbank De Utjouwer wordt in Joure en omstreken in de maand december weer een inzamelactie voor waardepunten van koffiefabrikant Douwe Egberts georganiseerd. De punten worden omgeruild voor pakken koffie, die in de pakketten van de in totaal 38 klanten van de voedselbank worden meegegeven. In het werkgebied van De Zakenman maken vijf gezinnen gebruik van Voedselbank Joure.

De DE-waardepunten kunnen - bij voorkeur in pakjes van 100 of 1000 - bij de Jumbo in Sint Nicolaasga en de rooms-katholieke Nicolaaskerk in Sint Nyk worden ingeleverd. De actie wordt op touw gezet door de diaconale werkgroep Solidair Skarsterlân. ,,Niet voor iedereen is ‘even een bakkie’ doen vanzelfsprekend. Voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank is koffie een luxe artikel, dat niet vaak in het pakket zit. We hopen dat zoveel mogelijk mensen hun gespaarde DE-punten uit de keukenlade halen en aan ons schenken’’, aldus mede-initiatiefneemster Ellie Kramer uit Sint Nicolaasga.

Normaal gesproken kunnen DE-waardepunten niet worden omgeruild voor koffie. Elk jaar maakt Douwe Egberts een uitzondering voor de Voedselbanken.

Foto: Solidair Skarsterlân



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!