Menu

zoeken

Intocht van Sinterklaas in Langweer. De goedheiligman roeit zelf in een stalen bootje de oude dorpshaven binnen.In een stalen punter kwam Sinterklaas zaterdag 18 november 2023 de dorpshaven van Langweer binnen geroeid. De goedheiligman wilde zich van de sportieve kant laten zien. In het kielzog van de stoomboot zwoegde hij in de regen en harde wind vanaf de Langwarder Wielen naar de dorpskom, waar honderden kinderen en volwassenen hem een warm welkom bereidden.

De Sint stond er op om zelf te roeien. De Hoofdpiet vergezelde hem, maar mocht de aanhangmotor niet starten. ,,Sporten is belangrijk, iedereen moet voldoende bewegen. Elke dag een half uur.’’ De ontvangst door wethouder Janita Tabak van gemeente De Fryske Marren was hartelijk. De Sint zei onder de indruk te zijn van het welkom in Langweer.

In een koets getrokken door een paard gingen Sint, zijn elf Pieten en de enthousiaste kinderen met hun begeleiders door het dorp naar het Pietenhuis aan de Doumastate. Eenmaal op zijn zetel mochten de kinderen de goedheiligman de hand schudden of met hem en de Hoofdpiet op de foto. Ook kregen ze allemaal een zak met lekkers. Als gevolg van het regenachtige en winderige weer ging een deel van de kinderen eerder naar huis, waardoor ze hun traktatie bij het Pietenhuis misliepen.

Foto's: Comité Sinterklaasintocht Langweer

231118 Langweer Sint intocht roeiboot 1000

 

231118 Langweer Sint intocht Pietenhuis 1000231118 Langweer Sint intocht Pietenhuis zetel 1000231118 Langweer Sint intocht roeiboot 2 1000



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!