Menu

zoeken

231108 SintNyk VrouwenvanNu Eenzaamheid 2 1000Welzijnscoach en specialist Annica de Wit uit Langweer heeft dertig leden van de Vrouwen van Nu Doniawerstal over het onderwerp eenzaamheid verteld. In het verbouwde gebouw “Hoekstien” was er niet veel van te merken, want de dames zaten genoeglijk bij elkaar. ,,Maar toch… iedereen voelt zich wel eens eenzaam en alleen en dat laat je meestal niet merken’’, zo werd de aanwezigen voorgehouden.

Op de vraag om terug te denken aan het moment dat je je eenzaam voelde, kwamen verschillende antwoorden. ,,Je voelt je buitengesloten, huilen helpt, een onbekende die je helpt na een burn-out, je zit in een dip en alles gaat z’n gangetje.’’

Annica de Wit liet een film over eenzaamheid zien. Daarin werd duidelijk dat een burn-out vaak na een grote verandering ontstaat en wel negen maanden tot een jaar kan duren. Langdurige eenzaamheid en stress kan grote gevolgen hebben.

De Wit: ,,Wat kun je voor iemand doen? Vragen hoe het gaat, maar denk erom dat het om het gevoel van de ander gaat en niet om dat van jezelf. Ben je eenzaam? Probeer het te accepteren, je bent zelf aan zet. Waardeer jezelf en hulp vragen is geen teken van zwakte, maar een teken van moed. Ik Hou Van Mij.’’

Daarna volgde het actieve deel van de avond. Op een grote tafel stonden voorwerpen, die de vrouwen deze avond hadden meegenomen. Voorwerpen met een verhaal of voorwerpen die maar wat in de kast staan, die je wel wilt weggeven en geen nut meer hebben.

In de pauze mocht iedereen iets van de tafel pakken wat aansprak of er mooi uitzag. Het bestuur koos een paar voorwerpen en er was gelegenheid om in gesprek te gaan met degene die het ingebrachte artikel had uitgezocht. Zo zag een van de aanwezigen een klein oud boekje liggen: Bloemen Alphabet met versjes en platen. Het bleek te zijn ingebracht door haar achterbuurvrouw! Ze was er blij mee en zal het goed bewaren.

Foto: Vrouwen van Nu Doniawerstal



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!