Menu

zoeken

231029 Rozen op begraafplaats 1000Witte rozen op vijf begraafplaatsen ter herinnering aan de overledenen. Op zaterdag 25 november 2023 organiseert de Protestantse Gemeente Op ‘e Noed de jaarlijkse herdenking, die voorafgaat aan Eeuwigheidszondag, de laatste dag van het kerkelijk jaar. Leden van de diaconie zetten om 10.00 uur ‘s ochtends witte rozen klaar bij de begraafplaatsen. Belangstellenden mogen een roos neerleggen bij het graf van hun geliefde.

Niet alleen kerkeleden zijn welkom, iedereen mag aan de herdenking meedoen, aldus de organisatoren. ,,We hopen dat dit gebaar tot steun en troost mag zijn.’’ Op Eeuwigheidszondag zelf worden de gemeenteleden, die in het afgelopen jaar zijn overleden, herdacht. Tijdens de kerkdienst worden hun namen genoemd en de Paaskaars aangestoken. Na deze zondag begint dan de tijd van Advent, de voorbereidingstijd voor Kerst.

De witte rozen staan bij de ingangen van de begraafplaatsen van de Protestantse Gemeente Op ‘e Noed, de Algemene Begraafplaats in Sint Nicolaasga, bij de klokkenstoelen van Legemeer en Doniaga en bij de kerk in Tjerkgaast.

Foto's: Protestantse Gemeente Op 'e Noed

231029 SintNyk NH kerk begraafplaats 1000

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!