Menu

zoeken

Eline de RuigEline de Ruig (29) uit Sint Nicolaasga was een van de vaste gezichten van Koffietijd. Na dertien jaar viel vrijdag het doek voor het RTL-ochtendprogramma. „Bij de start van het programma moest ik mijn tranen wel even bedwingen”, zegt Eline de Ruig uit Sint Nyk in de Leeuwarder Courant van vandaag. „Toen na de uitzending het hele team bij elkaar kwam, ging de kraan open.”

Een afscheidslied van Karin Bloemen, een videoboodschap van Mark Rutte en een bedankje van George Clooney. Het afscheid van Koffietijd ging vrijdag niet onopgemerkt voorbij. De Friezin was in de afgelopen dertien jaar meerdere keren in de week te zien als entertainmentdeskundige in het liveprogramma, waar ze begon als stagiaire. Negen jaar geleden verruilde ze Sint Nicolaasga voor Hilversum. Haar passie voor musical, theater en entertainment kwam het programma goed van pas. „Het was mijn doel om musical en theater op de kaart te zetten. Volgens mij is dat goed gelukt.”

Het einde van het programma betekent niet dat De Ruig haar verhuisdozen inpakt en terugkeert naar Friesland. Haar ouders zijn inmiddels ook naar het Westen verhuisd. „Ik werk ook voor Radio 5, Omroep Max. Eerst ga ik even goed vakantie nemen. Daarna wil ik nog meer op radio en televisie vertellen hoe mooi het theatervak is. Daar ligt echt mijn hart.”



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!