Menu

zoeken

230519 SintNyk Doniahiem expositie GerritLangerak AndreRijssenbeekTwee schilderende vrienden hebben samen een expositie van hun tekeningen en schilderijen in zorgcentrum Doniahiem in Sint Nyk ingericht. Gerrit Langerak en André Rijssenbeek kennen elkaar ruim 22 jaar. De tentoonstelling ,,Loft en Romte’’ is de komende tijd voor belangstellenden te bezoeken.

Het schildersduo werkt al sinds 2011 bijna wekelijks met elkaar. Eerst deden ze dat thuis en daarna in Doniahiem. Ook gaan ze regelmatig samen op stap om tentoonstellingen en musea te bezoeken. Beiden zijn creatief ingesteld en houden veel van tekenen en schilderen.

Gerrit Langerak vindt het mooi om luchten en wolken, strand en natuur op het doek vast te leggen. André Rijssenbeek houdt niet alleen van natuur en luchten, maar ook van zeilen, bloemen en portretten. Hij maakt daarnaast ook regelmatig pentekeningen bij De Klaver Dagbesteding in Lemmer.

De beide schilders ontmoetten elkaar voor het eerst op basisschool De Beuk, waar Gerrit Langerak directeur was en het gezin Rijssenbeek de open dag bezocht. De kinderen gingen er naar school.

Nadat Gerrit Langerak in 2008 met pensioen ging, is er een vriendschap ontstaan. De oud-schooldirecteur kreeg in die periode wat meer vrije tijd en wilde graag gaan schilderen. André Rijssenbeek kwam in 2001 met Ingrid en hun vijf kinderen in Friesland wonen, omdat de Randstad hen te druk werd. De keuze viel op Idskenhuizen.

Foto: DoniahiemHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!