Menu

zoeken

230510 Langweer boottocht VVV 3Voor het eerst sinds de stop vanwege corona hebben inwoners en oud-inwoners van Langweer een boottocht gemaakt. Wegens omstandigheden niet meer met de motorschip Simmerwille uit Joure maar met de Redbad uit Terherne. In totaal 30 deelnemers maakten op uitnodiging van de Vereniging voor Volksvermaken Langweer een tocht over de Friese meren.


,,Het zonnetje heeft ons deze dag helaas niet verwelkomd, maar dat kon de pret niet drukken. Ieder kijkt terug op een geslaagd uitje’’, aldus de organisatoren. Over de Langweerder Wielen ging de tocht de richting Sloten en het Sleatemmermar om vervolgens in Woudsend even in het dorp te kijken. Sommigen verkenden de vele steegjes van het dorp, anderen namen een kijkje bij de haven en in de Midstraat van Woudsend. Over Sneek ging het weer richting huiswaarts te gaan. Afsluitend werd het gezelschap door het café Wapen van Langweer ontvangen voor een diner.

Foto's: VVV Langweer

230510 Langweer boottocht VVV 2230510 Langweer boottocht VVVHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!