Menu

zoeken

230321 Langweer Janeslootbrug 3Postbestellers op de scooter en scholieren op de fiets maken volop gebruik van de reservepont nu het wegdek van de Janeslootbrug in Langweer onder handen wordt genomen. Automobilisten moeten een flink eind omrijden. In Langweer is daar wel even over geklaagd, maar ,,ze zullen even op hun tanden moeten bijten’’.

Aannemer A. Faber uit Bolsward is maandag 20 maart 2023 met het wegschrapen van het asfalt op het brugdek gestart. Op het beweegbare deel wordt komende maandag en dinsdag een kunststof slijtlaag aangebracht. De aansluitende klinkerverharding wordt door asfalt vervangen. De taludtrap aan de noordwestzijde van de brug wordt weggehaald. De overige drie taludtrappen worden opnieuw gesteld zodat het gebied rondom de brug toekomstbestendig is.

Voor fietsers en voetgangers is tussen 07.00 uur en 17.00 uur een pont beschikbaar. Buiten de werktijden kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de brug. Van 20 maart tot 1 april is ook de brug gestremd voor het vaarverkeer. Boten kan omvaren via de Langwarderfeart. De route wordt met bebording aangegeven. Bij de start van het vaarseizoen wordt de brug weer bediend en kan het vaarverkeer er weer langs. Ook na deze twee weken zijn er nog werkzaamheden, maar dan kan het verkeer (met hier en daar beperkingen) wel langs de brug. Deze afrondende werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Foto's: Menno Dijkstra

230321 Langweer Janeslootbrug 2230321 Langweer Janeslootbrug postbode



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!