De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

KombordScharsterbrugSCHARSTERBRUG - Drs. Jacob van der Vaart geeft op 8 november een lezing over de Amerikaanse boerderijen in Friesland in Museum Joure. De eerste werd in 1923 in Scharsterbrug gebouwd. Hier wordt nog steeds geboerd. 

Melkveehouder en eigenaar van de Amerikaanse boerderij in Scharsterbrug Sido van der Werf moest wel een nieuwe stal bij zijn bedrijf bouwen, omdat de koeien groter werden. Maar nog altijd is zijn mening dat de Amerikaanse stal een hele verbetering was ten opzichte van de Friese stal.

De lezing start om 15.30 in It Kofjelokaal van Museum Joure, Midstraat 99. Entree 4 euro, de kaarten zijn te koop via de site van Museum Joure of (bij voldoende plaats) bij de balie. De lezing wordt georganiseerd door het Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân.

(Foto: De Zakenman)

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties