Menu

zoeken

220914 Ouwstertrijegea dorpsfeesten 2Het tweejaarlijkse dorpsfeest van de Ouwster-Trijegeaën (Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer) is na drie jaar afwezigheid weer gevoerd. Voor iedereen, de jeugd tot en met de ouderen, werden verschillende activiteiten georganiseerd. Het spel Waar Schijt de Koe leverde een rondje van de winnares voor de hele feesttent op, terwijl de koe haar niet had gescheten.

Een grote verscheidenheid aan activiteiten kenmerkte het dorpsfeest. De spelletjesmiddag voor de oudere inwoners gecroquet, geraden wat er in zakken zat, quizjes gedaan en veel gelachen. Aansluitend vond de optocht voor de kinderen plaats. De kinderen hebben zich goed verkleed; van politie tot Super Mario en van Pippi Langkous tot een heks. Een handwagen was zelfs omgetoverd tot Villa Kakelbont.

Survivalrun
De tweede editie van de Survivalrun trok meer dan negentig mensen, die enthousiast aan de zes kilometer lange route begon, vol met hindernissen zoals slingertouwen, kruipnetten en touwladders. Na een barbecue werd de dag afgesloten met de ‘voute party’ van DJ Ruud.

De basisschoolkinderen deden spelletjes, zoals sjoelen met koekjes en de zenuwspiraal - uiteraard zonder stroom. ‘s Middags konden de wat oudere kinderen een deel van het survivalparcours trotseren, die de volwassenen een dag eerder hebben afgelegd. Dit jaar deden ook de basisschoolkinderen van “De Twa Fjilden” uit Joure mee. Ook zij hebben erg genoten.

Voor de jonge kinderen was het ondertussen lachen, gieren en brullen met een voorstelling van “Bella en Jet op zoek naar de schat”. ‘s Avonds hebben de ware toptalenten uit de dorpen hun kunsten vertoond bij “Ouwster-Trijegeäen Got Talent”, een uitbreiding op de traditionele playbackshow die al jaren wordt gehouden. Naast playbackacts werd er een rubikskubus opgelost en landen bij vlaggen geraden. Bij de kinderen won een vertolking van het lied “We Don't Talk About Bruno” uit de Disneyfilm “Encanto” en bij de volwassenen won “Dr. Bernhard” van “De Bonnies”. Aansluitend draaide het duo DJ Kramer & Pe-Funk in de feesttent.
 
Zevenkamp
In estafettevorm streden zeven buurten tijdens de Zevenkamp tegen elkaar met elk een eigen bedacht spelletje. Zo moest er gezocht worden naar puzzelstukjes in zaagsel, een fiets zonder deze aan te raken over een smalle balk naar de andere kant worden gebracht en een tennisbal naar de andere kant brengen met alleen je voeten. Tussen de spelletjes door werd de dorpsmaaltijd gehouden. Iedereen kreeg soep, broodjes en een ijsje, een traditie die dit dorpsfeest al lang uniek maakt. Ouwster-Nijega ging er in de zevenkamp opnieuw vandoor met de winst om zo de beker voor de derde editie op rij binnen de buurt te houden.

Tentsamenkomst
Tijdens de tentsamenkomst zondagochtend verzorgde dominee Wim Warner de dienst met muzikale ondersteuning van muziekvereniging Excelsior. Nieuw dit jaar was het spel “Waar Schijt De Koe”. Daarbij liep een koe gedurende twee uur lang op een veld van 14 bij 14 meter, ingedeeld in vakken van één vierkante meter. Deze vakken waren te koop voor 5 euro en de eigenaar van het vak waarin de koe het meest heeft gepoept zou naar huis gaan met een bedrag van € 250. Helaas heeft de koe niet gepoept, waardoor er na twee uur werd gekeken in welk vak de rechter achterpoot stond. De winnares heeft met het geld de aanwezigen in de tent een rondje gegeven. De feestcommissie wil alle bezoekers bedanken voor de gezelligheid en kan niet wachten tot de volgende editie van Dorpsfeest Ouwster-Trijegeaën. 

Tekst/foto's: Arjen de Jong en Wessel Krikke.

220914 Ouwstertrijegea dorpsfeesten 1220914 Ouwstertrijegea dorpsfeesten 3220914 Ouwstertrijegea dorpsfeesten 4220914 Ouwstertrijegea dorpsfeesten 5220914 Ouwstertrijegea dorpsfeesten 6Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!