Menu

zoeken

Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker in Nederland wordt met in totaal zo'n 140 onderzoeksbussen uitgevoerd. Elke twee jaar krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar elke twee jaar een uitnodiging. Op de foto staat een van de onderzoeksbussen in Akkrum.De bus voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker staat vanaf 19 september in Sint Nicolaasga. Vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar krijgen een uitnodiging om langs te komen. De onderzoekswagen is tot begin oktober op het parkeerterrein nabij sporthal de Doniahal te vinden.

De uitnodigingen komen normaliter elke twee jaar, maar momenteel is de tussenperiode langer. ,,Reden is een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. De periode tussen twee uitnodigingen verlengen we daarom tijdelijk naar maximaal drie jaar’’, aldus een woordvoerder van Bevolkingsonderzoek Nederland.

Het later uitnodigen zal enkele jaren duren. ,,Als de COVID-19-maatregelen voorbij zijn en we voldoende nieuwe medewerkers hebben opgeleid, kunnen we onze cliënten weer iedere twee jaar vragen om langs te komen.’’In de ene regio moeten vrouwen langer op het borstonderzoek wachten dan in een andere regio.

Archieffoto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!