Menu

zoeken

220905 Oldeouwer bermbrand c BrwJoureEen bermband langs de Jetze Veldstraweg in Oldeouwer heeft de brandweer maandag handenvol werk opgeleverd. Het vuur brak na de middagpauze uit. De vlammen verteerden het droge gras en riet vrij gemakkelijk, maar het vuur sloeg in de veenbodem. Het bluswerk leek beperkt tot de middag, maar ‘s avonds rond half acht laaide het vuur opnieuw op.

De blusploeg van Heerenveen ging aanvankelijk alleen aan de slag, maar kwam vrij rap tot de conclusie dat hulp nodig was. De brandweer van Joure werd om die reden ook opgeroepen. Met een lans heeft die ploeg de ondergrond goed nat te maken. De teams hadden in totaal een kleine twee uren nodig om alle brandhaarden in de bodem te doven.

Foto's: Brandweer Joure

Met een lans wordt de smeulende veenbodem flink nat gemaakt.220905 Oldeouwer bermbrand c BrwJoure2

Na afloop slangen schoonmaken in de kazerne220905 Oldeouwer bermbrand slangpoetsen c BrwJoureHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!