Menu

zoeken

Injectienaalden liggen klaar voor de boosterprik voor tachtigplussers in zorgcentrum Leppehiem te Akkrum. De derde prik dient als oppepper, die de werking van de beide eerste vaccinaties kan verbeteren. Patiënten hoeven de huisarts nog niet te bellen met vragen over de nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Met die oproep komen Dokterszorg Friesland, LHV-huisartsenkring Friesland en GGD Fryslân. Voor de beide huisartsenpraktijken in Sint Nicolaasga geldt dat ook. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de nieuwe prikronde start. Waarschijnlijk wordt dat medio september 2022.

,,We begrijpen dat de mensen vragen hebben, maar als huisartsen hebben we het in de vakantieperiode al erg druk. Door de vele vragen over de aangekondigde vaccinatiecampagne neemt die drukte alleen maar toe’’, vertelt Brent Bearda Bakker van de Friese huisartsen. Vanwege de vakanties is de drukte in de huisartsenpraktijken ook al groot.

De komende weken wordt duidelijk hoe de vaccinatiecampagne precies gaat verlopen en wat de definitieve startdatum is. Mensen met vragen kunnen alvast terecht op telefoonnummer 0800-7707707 of www.vragenovercorona.nl. Op het landelijk informatienummer geven gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen antwoord op corona-gerelateerde vragen.

Foto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!