Menu

zoeken

104443537 3239916636071214 8320911525972378670 nDe seizoensverlening van de pontjes bij Boornzwaag, Broek en Gaastmeer is redelijk succesvol. VVV Waterland van Friesland gaat de pilot verlengen en uitbreiden.

Dit jaar doen meer pontjes mee met de seizoensverlening. Ook wil de VVV de mogelijkheden onderzoeken om in de herfst, winter en het vroege voorjaar te varen.

Alle borden bij de toegangswegen naar de pontjes zijn vorig jaar, waar nodig, aangepast. De actuele vaartijden zijn op nieuwe onderborden geplaatst. De onderborden zijn zo ontworpen dat ze dit jaar kunnen worden hergebruikt.

Acht routes
Voor de winterpontjes zijn acht routes ontwikkeld om te fietsen, wandelen of te steppen. VVV Waterland van Friesland vroeg de horecabedrijven aan de routes of ze of ze open wilden gaan voor de winterpontjes. Camping De Bearshoeke in Oudega, recreatiebedrijf Twirre in Langweer en de theetuin in Nijhuizum (rustpunt) boden zich aan als toiletpunt. De horeca bij Rufus aan het Water was tijdens het varen van de winterpontjes geopend.

De pont bij Boornzwaag zette in oktober, november en december 566 passagiers over. De drie pontjes hebben gezamenlijk 1.371 passagiers vervoerd.

(Foto: gemeente De Fryske Marren)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!