Menu

zoeken

tjerkgaast 2016Sjier Jennissen was één van de ruim dertigduizend Limburgers die door de Duitse bezetter gedwongen werd tot evacuatie uit de frontlinie. De naar Canada geëmigreerde Sjier Jennissen verbleef aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Oudega. Zijn opa en oma kwamen in een gastgezin in Tjerkgaast terecht.

Jennissen en zijn nicht Marleen Jennissen hebben inmiddels achterhaald bij welke gezinnen de families verbleven en contact gelegd met hun nazaten. Alleen met de familie De Jong uit Tjerkgaast, waar opa en oma verbleven, is dat niet gelukt. De enige zoon en schoondochter, Johannes de Jong en Anna de Jong-Leenen, zijn in 1940 naar het Brabantse Oss verhuisd en inmiddels overleden.

Sjier en Marleen Jennissen zoeken nu naar de beide zonen Henk en Ulco de Jong. Zij hebben mogelijk nog informatie of foto's van hun grootouders in Tjerkgaast.

Via het Brabants Dagblad doen neef en nicht een oproep. Lees het hele verhaal in de krant.

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!