Menu

zoeken

104443537 3239916636071214 8320911525972378670 nHet pontje De Woudfennen tussen Boornzwaag en Joure vaart langer door. VVV Waterland van Friesland en gedeputeerde Avine Fokkens van de Provincie Fryslân onthullen bij Rufus in Broek dinsdag 26 oktober het bord met nieuwe vaartijden.

Het pontje van De Woudfennen vaart nu tussen 1 april en 31 oktober. In november en december is een overtocht elk weekend mogelijk, in kerstvakantie elke dag. De pont van Langweer is opgenomen in de pontjesroute en krijgt een nieuw bord. Deze pont vaart al het hele jaar door. Hier verandert verder niets aan de vaartijden.

,,Mensen die normaal in de winter met de auto gaan omdat het pontje niet vaart, kunnen nu langer van het pontje gebruik maken”, zegt de communicatiemedewerker van Waterland van Friesland. Volgens de VVV verandert er niets aan het tarief van de pontjes.

Het onthullen van het informatiebord met daarop de nieuwe vaartijden, komt voort uit de pontjespilot van VVV Waterland van Friesland, Recreatieschap Marrekrite, Provincie Fryslân en gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. Het langer door laten varen van meerdere pontjes moet aan verlenging van het toeristenseizoen bijdragen.

Aan de pilot doen mee: Rufus in de Blokhuispolder, De Woudfennen tussen Boornzwaag en Joure, Droech oer de Feart tussen het Gaastmeer en Nijhuizum en de Langwarder Feart bij Langweer. Na de pilot wordt gekeken of de vaartijden van de pontjes in heel Fryslân kunnen worden verlengd.

(Foto: gemeente De Fryske Marren)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!