Menu

zoeken

MAQUETTE WILHELMINAOORD 2Na twee jaar klussen is de maquette van WilhelminaOord officieel aan de directie en bewoners van WilhelminaOord overgedragen.

De in Sint Nyk woonachtige Marcel van Kempen benaderde directeur Albert Oosting van WilhelminaOord met de vraag of hij een maquette van het statige gebouw mocht maken. Van oude bouwtekeningen zijn de maten overgenomen.

Marcel van Kempen maakte de 27 gevels en ruim 100 kozijnen op schaal. Met enorm veel geduld en precisie kreeg het gebouw steeds meer vorm. De honderden dakpannen van 8 x 8 millimeter zijn uit stukjes karton geknipt. De kozijnen zijn van 1.5 millimeter dik wit karton gemaakt die daarna zijn geverfd. Het resultaat is prachtig en krijgt een mooi plaatsje in WilhelminaOord.

Het historische gebouw is niet het eerste dat in een maquette is gehuld. Eerder vereeuwigde Van Kempen ook van de Rooms-Katholieke kerk in Sint Nicolaasga in een miniatuur.

(Foto's: De Zakenman)

MAQUETTE WILHELMINAOORDHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!