Menu

zoeken

schoolstraat 7Dertien eigenaren geven de monumentale status van hun object op. Daarmee krijgen 43 objecten in gemeente De Fryske Marren de status van monument.

Masterein 11 in Idskenhuizen, de Bramersstraat 14 in Idskenhuizen, de Boarnswachsterdijk 5 in Langweer, de Oasingaleane 11 in Langweer, Huisterheide 7 in Sint Nicolaasga, Kerkstraat 7 in Sint Nicolaasga, Schoolstraat 15 in Sint Nicolaasga (foto boven) en de Strjitwei 8 en 10 in Tjerkgaast zijn niet langer een gemeentelijk monument.

Het beschermen van belangrijke cultuurhistorische waarden draagt bij het aantrekkelijk houden van de gemeente, maar dat kan alleen vrijwillig. Voordat een monument wordt aangewezen voeren burgemeester en wethouders overleg over het voornemen met de eigenaar. Deze moet ermee instemmen dat het gebouw als gemeentelijk monument wordt aangewezen.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook:  Trits panden op de monumentenlijst

Boven Schoolstraat 15 in Sint Nicolaasga

kerkstraat 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerkstraat 7 in Sint Nicolaasga

Huisterheide  de Oorsprong

06102020 de oorsprong 7



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!