Menu

zoeken

UlesprongVan hun muizenpaleis op de kermis naar dagrecreatieterrein De Ulesprong bij Sint Nicolaasga. Een wereld van verschil. Wobbe Nieborg en Jellie Bakker blikken in het Algemeen Dagblad terug op die roerige augustusdag in 2019.

Hun muizenstad op de Tilburgse kermis – de grootste van Nederland – moest sluiten na ophef op Twitter over een filmpje van dierenrechtenactiviste Karen Soeters. In het interview vertelt Nieborg en Bakker dat ze het kermisleven nog iedere dag missen. Sinds een jaar beheren ze het dagrecreatieterrein aan het Tjeukemeer. Ook dat doen ze met liefde.

Het Twitterfilmpje van de dierenrechtenactiviste maakte een abrupt eind aan het muizenpaleis van de twee kermisexploitanten. De reacties op de sociale media bleven binnenstromen, soms heftig, lang niet altijd positief, maar vaak ook juist weer wel. In de terugblik in het Algemeen Dagblad vertelt Nieborg en Bakker hun nieuwe werkzaamheden prachtig te vinden. Zolang ik kan lopen blijf ik dit doen, en mijn vrouw ook.” 

Lees meer op AD.nl

Lees ook alle berichten over De Ulesprong op DeSintNykster.nl.

Foto: De Zakenman



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!