Menu

zoeken

Rijlst 001SINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren geeft het archief van onder andere Doniawerstal in bewaring aan De Tiid in Bolsward. Het gaat om de archiefbescheiden tot 1984.

Het archief ligt nu in het archiefdepot van de firma Oasis in Tynaarlo opgeslagen. Naast het archief van Doniawerstal, worden ook de archiefbescheiden van de voormalige gemeenten Gaasterland tot 1984, Haskerland tot 1984, Lemsterland tot 1989 en Sloten tot 1984 naar Bolsward overgebracht. In totaal gaat het om 1100 meter historisch archief.

De archiefbewaarplaats in Joure te klein om alle stukken in op te slaan. Zicht op een eigen plek is er voorlopig nog niet. In De Tiid is – naast de depotruimte die er voor de gemeente Súdwest-Fryslân zelf is gereserveerd – nog voldoende ruimte vrij voor het historisch archief van De Fryske Marren.

De Fryske Marren is verantwoordelijk voor het ophalen en terugbrengen van de uitgeleende archiefbescheiden van Joure naar Bolsward en andersom. Mensen die het archief willen raadplegen, kunnen dat in de studiezaal van De Fryske Marren in Joure of in de studiezaal van het Cultuurhistorisch centrum de Tiid in Bolsward doen.

Wethouder Roel de Jong: ,,Door met de gemeente Súdwest-Fryslân een overeenkomst te sluiten voor het gebruik van depotruimte in De Tiid kunnen we onze dienstverlening aan het publiek verbeteren en beschikken we tegelijkertijd over depotruimte die aan alle eisen voldoet. Daarnaast wordt het mogelijk om in de toekomst gezamenlijk met de gemeente Súdwest-Fryslân publieksgerichte taken uit te voeren, maar hierover zijn nog geen concrete afspraken gemaakt.”

(Foto: archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!