Menu

zoeken

180202 Blikjes zwerfafval Langwarderdyk LangweerOUWSTERHAULE – Wethouder Irona Groeneveld van gemeente De Fryske Marren heeft de kinderen van OBS Trijegeaster Honk in Ouwsterhaule tijdens de Himmelwike geholpen.

De schoolkinderen kregen vrijdagmorgen les van de wethouder. Zij vertelde de kinderen meer over afval en afvalinzameling. Het belang van het goed scheiden van afval kwam ook aan bod. Aan de hand van meegebracht gerecycled speelgoed legde de wethouder uit dat afval grondstoffen bevat voor nieuwe producten.

In gemeente De Fryske Marren deden ruim zeshonderd kinderen van vijf basisscholen aan de Himmelwike mee. Van maandag 8 maart tot en met vrijdag 12 maart vond deze jaarlijkse grote voorjaarsschoonmaak plaats. Gewapend met prikstokken, vuilniszakken en handschoenen is het zwerfafval opgeruimd.

Vanwege het coronavirus werd de Himmelwike dit jaar op een aangepaste manier georganiseerd, zodat het voor iedereen veilig is. Het doel van deze actie is onder andere bewustwording van zwerfafval en wat hieraan gedaan kan worden. De prikstokken, vuilniszakken en handschoenen zijn door gemeente De Fryske Marren beschikbaar gesteld.Rianna Hilarius Studio Spontaan1

De Himmelwike in De Fryske Marren wordt mede ondersteund door informatiecentrum Mar & Klif, afdeling Groen Doen, in Oudemirdum. Dit jaar deden de volgende scholen mee: It Haskerfjild en PCB Dr. Wumkesskoalle in Joure, Daltonschool Sint Jozef in Lemmer, OBS De Ynset in Rottum en OBS Trijegeaster Honk in Ouwsterhaule.

(Foto's: Rianna Hilarius, Studio Spontaan)

Rianna Hilarius Studio Spontaan2Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!