Menu

zoeken

Museum Stedhûs Sleat Sloten SLOTEN – Het museum in Sloten ontvangt 60.000 euro van gemeente De Fryske Marren voor herinrichting. Het museum verwacht met een nieuwe indeling meer toerisme richting Sloten te trekken.

Na de herinrichting biedt het museum op de actualiteit gerichte tentoonstellingen. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden op het gebied van cultuurbeleving, educatie en het bewaren van de geschiedenis van onze gemeente. ,,De herinrichting biedt een positieve culturele en toeristische impuls aan de stad en draagt bij aan de sociale verbondenheid en leefbaarheid in Sloten”, zegt wethouder Roel de Jong.

Het museum heeft een belangrijke functie voor de plaatselijke inwoners. Zij doen veelal vrijwilligerswerk bij het museum, waardoor er veel betrokkenheid is in en bij de stad. ,,De vrijwilligers zijn heel enthousiast om van het oude stadhuis weer een prachtig nieuw museum te maken. De gemeente waardeert de inzet van alle vrijwilligers dan ook enorm.”

Naar verwachting zal het museum eind 2021 starten met de herinrichting.

(Foto: Gemeente De Fryske Marren)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!