Menu

zoeken

Pijlstaart wrakLANGWEER – Het scheepswrak De Pijlstaart in de Langweerder Wielen is geborgen. De provincie Fryslân heeft de Lemsteraak van de bodem gevist en naar een opslag vervoerd.

Het schip lag er sinds juni vorig jaar. De eigenaar van de Pijlstaart wordt tot 28 januari in de gelegenheid gesteld om de Pijlstaart terug te krijgen. De eigenaar draait voor de gemaakte kosten voor de berging en de stallingskosten op. Meldt de eigenaar zich niet, dan wordt het schip verkocht. ,,Indien blijkt dat het schip onverkoopbaar is zal het worden afgevoerd naar een eindverwerker”, zegt Peter van den Meerschaut, woordvoerder provincie Fryslân,  ,,Alle gemaakte kosten zullen op de eigenaar worden verhaald.”

De Pijlstaart is de enige Lemsteraak van teakhout. Het schip is door J.P.G. Thiebout ontworpen en in 1919 op zijn werf De Amstel gebouwd. Het interieur is door Koninklijke Nederlandse Meubelfabrieken H.P. Mutters en Zoon uit Den Haag gemaakt. De meubelmakers bouwden ook luxe hutten voor onder andere de Titanic.

(Foto: Provincie Fryslân)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!