Menu

zoeken

122020Beste bewoners van Sint Nyk,

Afgelopen zaterdag 12 december zijn we met een groep enthousiaste vrijwilligers in de Vegelinbossen bezig geweest om onderhoud te plegen en wat klussen te doen.

Zoals jullie misschien al hebben opgemerkt is er een maaiboot in de vijver bezig geweest om de inheemse plantensoort die er groeit voor een flink deel te ruimen. Langs de waterkant hebben we de plantengroei uitgeharkt. De overloop naar de vijver is weer doorgankelijk gemaakt. Er is zand gestort over de drassige paden.

De dam bij de ingang naar het bos, achter de Renadovelden, was vertrapt en is nu weer mooi gestut met kunststof palen en planken. Het bankje wat vroeger op de heuvel stond wordt weer hersteld. De betonnen onderdelen die er lagen worden weer gebruikt.

We kijken, samen met Tjalling en Anneke, terug op een geslaagde ochtend. Een deel van de vrijwilligers was zo enthousiast en boden spontaan aan om vaker met een groep onderhoud in de bos te willen plegen.

Dank aan de vrijwilligers die ons hebben geholpen!

Tot slot: we hopen dat de bezoekers respecteren dat ze gebruik mogen maken van het bos. Laten we genieten van de mooie natuur die de Vegelinbossen ons biedt.

ook namens Tjalling van Eysinga,

Plaatselijk Belang Sint Nyk

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!