Menu

zoeken

Pleziervaarders wachten voor de Scharsterrijnbrug in de A6 tussen Joure en Emmeloord. Het scheepvaartverkeer zorgt 's zomers voor regelmatig oponthoud voor het wegverkeer. De aanleg van een aquaduct zou dat probleem kunnen oplossen.SCHARSTERBRUG - De brug in rijksweg A6 over de Skarsterrien ter hoogte van Scharsterbrug is overbodig, stelt VVD-raadslid Albert van Keimpema in de Leeuwarder Courant. Het aquaduct waar de gemeente De Fryske Marren zich al jaren voor inzet, zou volgens het raadslid weggegooid geld zijn.

De minstens 60 miljoen euro kan de rijksoverheid beter besteden aan de kosten van een aquaduct bij Spannenburg, op de plek van de huidige brug die aan vervanging toe is. 'Het zou een gotspe zijn om wel onder de Skarsterrien een aquaduct aan te leggen en niet onder het Prinses Margrietkanaal, dat de hoofdwaterweg van Noord-Nederland is.'

Lees het hele verhaal in de Leeuwarder Courant van maandag 7 december.

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!