Menu

zoeken

Bezoekers van de open dag van het vernieuwde ijsstadion Thialf in Heerenveen. Het complex is voor 38 miljoen euro verbouwd. Met allerlei maatregelen, zoals 5.000 zonnepanelen op het dak, moet het gebouw in 2020 zelfvoorzienend in energie zijn. Tijdens de drukbezochte open dag werden diverse demonstraties gegeven van onder andere shorttrack- en langebaanschaatsen maar ook van kunstrijden en schoonrijden. Bezoekers konden ook zelf rondjes op de vierhonderdmeterbaan en in de ijshockeyhal schaatsen.SINT NICOLAASGA - Marrit Fledderus (19) uit Sint Nicolaagsa speelde zichzelf vorige maand goed in de kijker. Zij reed maar liefst drie persoonlijke records en pakte het brons op de 500 meter. Dit weekeinde hoopt ze bij de nationale sprintvierkamp in Thialf opnieuw te verrassen.

Waar de meeste toppers in de dop al op jonge leeftijd worden opgepikt door selectieteams, mocht de schaatsster uit Sint Nicolaasga zich pas als B-junior bij het Friese gewest melden. ,,En dus kin ik noch hieltyd in soad stappen sette yn myn ûntwikkeling.”

Het Friesch Dagblad maakte een mooi portret van het sporttalent. Lees het complete artikel in het FD van vrijdag 27 november 2020.

Lees ook: Brons voor Marrit Fledderus op NK

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!