Menu

zoeken

000 doniahiemSINT NICOLAASGA – Woonzorgcentrum Doniahiem in Sint Nicolaasga heeft tot op heden geen coronabesmettingen onder bewoners gehad. Sinds de uitbraak in maart is het virus tot een enkele zieke medewerker beperkt gebleven.

,,We hebben alle mogelijke maatregelen getroffen die nodig zijn binnen Doniahiem en w daarnaast hebben we heel veel geluk gehad ”, zegt Irina Meinsma, communicatieadviseur Hof en Hiem. De zorgorganisatie komt er niet geheel ongeschonden van af. In Suderigge in Lemmer en in Talma Hiem in Balk waren wel besmettingen onder bewoners. ,,Helaas hebben we het niet kunnen voorkomen. Je hebt het zomaar opgelopen, ook al doe je nog zo je best.” Inmiddels zijn beide locaties  weer vrijgegeven.

Van de landelijke actie voor meer zorgpersoneel maakt Hof en Hiem nog geen gebruik. Zij hebben zich nog niet aangemeld voor het Extra handen voor de zorg-initiatief. De medewerkers regelen onderling de taken op de zeven zorglocaties.  ,,We hebben het tot op heden nog niet nodig gehad. De medewerkers stellen zich flexibel op. Daarom kunnen we het met onze eigen mensen opvangen. Medewerkers van Doniahiem stonden bijvoorbeeld voor  Talma Hiem klaar.”

Aan het begin van de crisis was er veel aandacht voor het zorgpersoneel. Hof en Hiem merkt dat dit  is afgezwakt. Wel kregen de medewerkers van Talma Hiem bloemen toegestuurd, als hart onder de riem. ,,Die acties geven de medewerkers echt even vleugels. Vooral in de eerste golf was dat heel fijn.”

De bewoners van Doniahiem hebben nauwelijks beperkingen. Zij ontvangen bezoek en kunnen gaan en staan waar ze willen. ,,De zorg kan hier zo normaal als mogelijk is, doorgaan. Maar als je het aan de bewoners zou vragen, dan zeggen die dat alles anders is. De wereld staat ook wel op z’n kop. Als het coronavirus voet tussen de deur krijgt in Doniahiem is men goed voorbereid. Gelukkig is het coronavirus Doniahiem tot nu toe nog bespaard gebleven.”

(Foto: archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!