Menu

zoeken

09112020 kadeSINT NICOLAASGA - De meeste lezers van DeSintNykster.nl hebben voldoende groen in hun tuin om overstroming bij hevige regenval te voorkomen. Dat blijkt uit controles van gemeente De Fryske Marren in het kader van Operatie Steenbreek.

(Foto: Op De Kade is veel bestrating)

Een enkeling had zoveel bestrating, dat ambtenaren de situatie ter plekke hebben bekeken. Het gaat om woningen aan De Kade en op bedrijventerrein Slotmolen in SInt Nicolaasga. De controle vond plaats op basis van een theoretische berekening. In de praktijk valt de situatie mee. Extra maatregelen kunnen achterwege blijven.  

De Fryske Marren heeft voor Operatie Steenbreek in de hele gemeente onderzoek naar wateroverlast en hittestress gedaan. Er is onder andere gemeten of een straat een bui van zestig millimeter aankan, een situatie die statistisch gezien een keer in de honderd jaar voorkomt. In de hele gemeente hebben ongeveer zeshonderd panden het label 'onacceptabel' gekregen en een zeventienhonderd panden het label 'onwenselijk'.

De gemeente hoopt met Operatie Steenbreek om op particulier terrein te zorgen voor meer groen, meer schaduwplekken en minder verharding. De maatregelen zorgen voor een verlaging van de luchttemperatuur en een betere afvoer van water.

(Foto's: De Zakenman)

sint nyk van boven



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!